Provexa söker världspatent för innovativ ytbehandling

För att vara hållbara och undvika korrosion behöver de allra flesta metallkomponenter ytbehandlas. Provexa, det ledande företaget inom ytteknik jobbar med stort fokus på hållbarhet och innovation och erbjuder sina kunder den senaste tekniken inom ytbehandling.

Hitachi blir HiKOKI – och spår en sladdlös framtid

Har du ett intresse gällande maskiner och elverktyg har du med största sannolikhet hört talas om Hitachi. Efter 70 år i branschen har en ny ägare trätt fram, och man byter nu namn till HiKOKI. Förutom namnbytet tillkommer även en rad nya produkter – som förväntas bli en stor succé.

Europas modernaste listmåleri finns i Leksand

Sedan 1950-talet har AB UNE-Produkter målat lister till både privatpersoner och offentliga byggnader såsom Wenner-Gren Center, Turning torso och Norra tornen.

Tingverken fyller 50 år – och satsar för att möta framtidens ökande krav

Marknaden för formsprutade plastdetaljer med hög precision växer stadigt – och Tingverken levererar sedan 50 år de formverktyg och tjänster som krävs.

Efter 50 år – så fortsätter LAPP Miltronic att leverera premiumprodukter till nöjda kunder

LAPP Miltronic AB är en komplett leverantör av kabel och elkomponenter. Efter 50 år i branschen fortsätter de att göra sina kunder nöjda.

Efter 75 framgångsrika år – nu tar Håkansson Sågblad nya tag

Efter 75 års verksamhet är Håkansson Sågblad i Åmål världsledande inom bandsågblad.

Svenska Allkal sluter samarbetsavtal med danska Anmasi

Nyligen inledde Allkal ett samarbete med den danska motsvarigheten Anmasi. Det möjliggör att man kan nå fler marknadsandelar runtom i Europa.

Predire Testcenter kvalitetssäkrar er produkt

Kommer er produkt, material eller komponent utsättas för utmanande påfrestningar som häftiga vibrationer, varierande klimat eller olika temperaturförhållanden? Då kan ni kontakta Predire Testcenter för att säkra att produkten uppfyller ställda krav.

Stor outnyttjad potential inom industriell 3D-printing

Möjligheterna till anpassad design och snabbare produktutveckling till lägre kostnader nyttjas redan i stor utsträckning inom bland annat medicinteknik och flygindustrin – men fördelarna och användningsområdena sträcker sig längre än så. 

Ny webbaserad lösning för produktionsoptimering – i realtid

ProTAK har utvecklat en webbaserad lösning för produktionsoptimering och TAK/OEE (Overall Equipment Effectiveness). Nu släpper de en uppdaterad version – ProTAK 9.