Tingverken fyller 50 år – och satsar för att möta framtidens ökande krav

Marknaden för formsprutade plastdetaljer med hög precision växer stadigt – och Tingverken levererar sedan 50 år de formverktyg och tjänster som krävs.

Efter 50 år – så fortsätter LAPP Miltronic att leverera premiumprodukter till nöjda kunder

LAPP Miltronic AB är en komplett leverantör av kabel och elkomponenter. Efter 50 år i branschen fortsätter de att göra sina kunder nöjda.

Efter 75 framgångsrika år – nu tar Håkansson Sågblad nya tag

Efter 75 års verksamhet är Håkansson Sågblad i Åmål världsledande inom bandsågblad.

Svenska Allkal sluter samarbetsavtal med danska Anmasi

Nyligen inledde Allkal ett samarbete med den danska motsvarigheten Anmasi. Det möjliggör att man kan nå fler marknadsandelar runtom i Europa.

Predire Testcenter kvalitetssäkrar er produkt

Kommer er produkt, material eller komponent utsättas för utmanande påfrestningar som häftiga vibrationer, varierande klimat eller olika temperaturförhållanden? Då kan ni kontakta Predire Testcenter för att säkra att produkten uppfyller ställda krav.

Stor outnyttjad potential inom industriell 3D-printing

Möjligheterna till anpassad design och snabbare produktutveckling till lägre kostnader nyttjas redan i stor utsträckning inom bland annat medicinteknik och flygindustrin – men fördelarna och användningsområdena sträcker sig längre än så. 

Ny webbaserad lösning för produktionsoptimering – i realtid

ProTAK har utvecklat en webbaserad lösning för produktionsoptimering och TAK/OEE (Overall Equipment Effectiveness). Nu släpper de en uppdaterad version – ProTAK 9.

Mindre, bättre servomotor med helt ny teknik kan skapa snurr på marknaden

Det svenska företaget Simplex Motion har med ny teknik utvecklat servomotorer som är betydligt mer kraftfulla i förhållande till sin storlek än vad som finns på marknaden i dag – och detta till ett lägre pris.

Så fungerar det smarta alternativet till plast och metall

Med självsmörjande komposit slipper man många av de nackdelar som tidigare kan ha utgjort problem inom marin och tung industri. Vi tar en närmare titt på kompositmaterialet Tufcot. Hur fungerar det egentligen?

Kundanpassad LED-belysning gör skillnad för industrin

Att tillverka LED-belysning är inte unikt, men att anpassa det efter kundens exakta önskemål är unikt. LATAB ligger i framkant vad gäller kundanpassning av ljus till bland annat kameror och robotar mot industrin. LAT elektronik AB startade 1988 som ett konsultföretag inom vision-teknik. Efter några år, blev behovet av LED-belysning uppenbar och vi började göra […]