Europas modernaste listmåleri finns i LeksandDe köper brädor, de hyvlar och målar. Sedan 1950-talet har AB UNE-Produkter målat lister till både privatpersoner och offentliga byggnader såsom Wenner-Gren Center, Turning torso och Norra tornen.
– Vi guidar gärna våra kunder genom processen; behöver du något som inte är en standardprofil hjälper vi till att hyvla fram den också, säger Pär Bergkvist, den tredje generationen som driver familjeföretaget i Leksand intill österdalälven.

Med rätt lister är det möjligt att sätta guldkant på Ert byggprojekt. Helmer Bergkvist startade familjeföretaget AB UNE-produkter 1941 när han köpte sågverket i Märsta, norr om Stockholm. I dag drivs företaget av den tredje generationen som hjälper kunder att leverera högkvalitativa, färdigmålade lister.
– Vi var först i branschen med att erbjuda målade trälister i Sverige, vår produkt är originalet, säger Pär Bergkvist, vd.

Vill du veta mer om AB UNE-produkter? Klicka här

AB UNE-produkter driver ett av Europas mest moderna listmålerier. Alla produkter klarar exempelvis Svanen-kraven och det satsas stort på hållbara material, hög kvalitet och mycket hög servicegrad.
– Våra korta ledtider beror på till stor del att vi är en liten organisation, så vi behöver inte räkna in mellanhänderna i våra arbeten eller leveranser. Vi håller gärna dialogen med kund via telefon för att räta ut den minsta detalj så att leveransen blir så smidig som möjlig! Vi har ett välsorterat lager med färdigmålade lister för att du som kund ska kunna få din produkt för omgående leverans.

Råvaran till listerna beställs främst från sågverk leverantörer i närområdet, så som Fiskarhedens trävaru AB, AB Karl Hedin och Horndals Komponent. Själva produktionen består sedan av hyvling och industriell ytbehandling av bland annat golvsocklar, foder, taklister, smyg- och täcklister, smygpaneler furu eller MDF-board.
– Vår SEBE-list finns i en mängd projekt och byggnader, både i privata och offentliga miljöer.   Våra trogna kunder består av byggentreprenörer och inom byggmaterialhandel.

Här kommer du i kontakt med AB UNE-produkter

AB UNE-produkter står för toppkvalitet och Pär berättar att de alltid strävar efter att hålla en hög servicegrad. I måleriet används färger från Sherwin-Williams som enbart är vattenbaserade färgsystem. Topprestanda avseende miljö och slitage gör att produkterna är miljövänliga och hållbara.
– Vi har arbetat med det här i decennier och hjälper mer än gärna kunden med sina projekt. Vi finns här för att svara på frågor och guida genom hela processen. Och inte minst – hos oss kan ni känna er trygga med att vi är ett av marknadens bästa miljöval av ytbehandlat listverk!

Läs mer på hemsidan eller ring AB UNE-produkter på 0247-125 00 eller 0247-127 40

Presenteras av