Hitachi blir HiKOKI – och spår en sladdlös framtid

Har du ett intresse gällande maskiner och elverktyg har du med största sannolikhet hört talas om Hitachi. Efter 70 år i branschen har en ny ägare trätt fram, och man byter nu namn till HiKOKI. Förutom namnbytet tillkommer även en rad nya produkter – som förväntas bli en stor succé.

”Vi levererar säkra, stabila nät till alla typer av verksamheter”

Med allt fler applikationer i molnet blir kraven ännu större på att det egna nätverket alltid fungerar. Nätverksleverantören Exalt har lång erfarenhet av nätdrift hos kunder med kritisk verksamhet. – Våra kunder kan sova gott om nätterna, säger Mikael Hjälm, vd på Exalt. Samhället blir allt mer uppkopplat och med det ökar kraven på att […]

ELPROCAD digitaliserar sina flöden för snabbare och mer effektiv leverans

ELPROCAD är en komplett CAD-lösning särskilt utformad för elkonstruktörer och elinstallatörer. I samband med att den nya versionen släpps digitaliseras också merparten av flödena. Detta för att kunna erbjuda effektivare och snabbare leverans till kunderna. När PROCAD Systems AB snart släpper den nya versionen ELPROCAD ic Pro 6 så utökas digitaliseringen av flödena för marknadsföring, försäljning, utveckling, […]

Så revolutioneras industrin genom additiv tillverkning

Med hjälp av additiv tillverkning producerar industrin idag metalldelar som tidigare varit omöjliga att tillverka och som används i satelliter och flygplan. När tekniken nu sprids innebär det att fler industrier står inför en revolution, både inom tillverkning och design.

Kundupplevelsen i centrum för Ericssons digitala transformation

Dassault Systémes anordnar sitt årliga 3DEXPERIENCE Forum, Ericssons CIO Johan Torstensson berättar om Ericssons digitala transformation..

Svenska innovationsundret – myt eller verklighet ?

Sverige rankas ofta som ett av världens mest innovativa länder. Men enligt innovationsexperten Magnus Penker riskerar majoriteten av svenska företag att halka efter i den globala konkurrensen om det inte ändrar son syn på innovationsarbete från ”uppfinnarjockar” till strukturerat arbete.

Så kan industrin höja sin produktivitet med 20 procent

Mer engagerad personal och en 20-procentig ökning i produktivitet. Genom att omvandla fabrikens data till ett visuellt beslutsunderlag höjer programvaran RS Production industrins effektivitet och konkurrenskraft.

”Connectivity” är det nya “Lean” i den svenska Nyindustrin

”Just nu är en bra tidpunkt att gemensamt lämna osäkerheten bakom oss. Låt industri, akademi, institut, media och samhälle samarbeta för att snabbt komma överens om vad digitalisering och konnektivitet verkligen innebär”. Det skriver månadens krönikör Johan Stahre om begreppsförvirringen kring nyindustrialiseringen.

Ove Leichsenring: Nu behövs ett Automationslyft !

Nu gäller det att kavla upp ärmarna och implementera nyindustrialiserings-strategin vilket kommer att kräva rejäla insatser från alla inblandade parter, från och med nu måste den gamla tesen – Mindre prat och mer verkstad gälla!

Så kan digitalisering lyfta svensk industri

Genom det strategiska innovationsprogrammet PiiA satsas initialt, under tre år, en kvarts miljard kronor på att få fram innovationer inom digitalisering för att stärka och utveckla en världsledande industri.