Hitachi blir HiKOKI – och spår en sladdlös framtidHar du ett intresse gällande maskiner och elverktyg har du med största sannolikhet hört talas om Hitachi. Efter 70 år i branschen har en ny ägare trätt fram, och man byter nu namn till HiKOKI. Förutom namnbytet tillkommer även en rad nya produkter – som förväntas bli en stor succé.

– Det är en stor förändring, och det kommer bli väldigt spännande, säger Magnus Nilsson, vd på HiKOKI Power Tools Sweden.

 

Sedan 70 år tillbaka har HiKOKI, tidigare Hitachi, tillverkat innovativa och kraftverktyg från Japan. Under föregående år valde det amerikanska riskkapitalbolaget KKR att köpa loss verksamheten – och slog ihop det fulla namnet Hitachi Koki. Resultatet blev HiKOKI – och nu satsar man större än någonsin på att leda branschen med ny och innovativ teknologi.

– Vi är väldigt stolta över vår långa tradition med just verktyg från Japan, och det kommer genomsyra vår verksamhet framöver, berättar Magnus Nilsson, vd på HiKOKI Power Tools Sweden.

”Gott om potential att vara ledande i branschen”
Magnus Nilsson berättar också att digitaliseringen och förbättrad teknik är på väg i de flesta branscher, likaså i denna. Ett exempel är den nya batteriteknologin, som enligt Magnus själv innebär att det inom en väldigt snar framtid kommer finnas en mängd olika sladdlösa verktyg att välja mellan som gör att man inte längre behöver sladdverktyg.

– Det är ett stort tekniksprång på gång, minst sagt. Vi lanserar batterier som har samma storlek som de vi erbjuder idag på 18 volt, men som besitter dubbelt så mycket kraft, alltså 36V. I den teknologiska omställningen är vi väldigt välpositionerade jämfört med våra konkurrenter, och för oss finns det gott om potential att vara ledande i branschen, säger han.

Se HiKOKIs produkter – klicka här

Teknologin med dubbel batterikraft har enligt Magnus visat sig vara mycket uppskattad hos slutkunderna. Enligt honom handlar det främst om att de nya Multi Volt-batterierna fungerar både ihop med 18V-verktygen, liksom med de nya på 36V.

– På så sätt kan du fortsätta med dina gamla verktyg på 18V, men ändå ha möjligheten att prova på de nya 36V-verktygen eftersom det nya batteriet passar till både 18 och 36V-plattformen.

Magnus avslutar med att berätta att det visat sig att det tänk som HiKOKI besitter kring framtiden gått hem hos sina kunder; med produkter som är anpassade för en alltmer digital framtid, i form av exempelvis mer kraftfulla batterier och sladdlösa produkter.

– Just nu känns det väldigt bra, och vi på HiKOKI är väldigt positiva inför vad framtiden har till mötes.

Klicka här för att läsa mer om HiKOKI

Presenteras av

HiKOKI Power Tools Sweden AB ändrade namn den 1 oktober 2018 och ingår numer i den internationella koncernen Koki Holdings Co Ltd i Japan med 14 mdkr i omsättning och med mer än 6.500 anställda. Koki Holdings ägs av det amerikanska fondbolaget KKR – Kohlberg, Kravis & Roberts & Co.

HiKOKI Power Tools Sweden är en ledande leverantör av elverktyg, spikverktyg, klipp-/bockmaskiner, infästning och tillhörande kringprodukter till den svenska proffsmarknaden. Huvudsakliga distributionskanaler är återförsäljande fackhandel och kedjor inom bygg och industri. Produktportföljen innefattar i huvudsak varumärken som HiKOKI, Bendof, Basso och MFT.