Stockholmskonferens inom smart industri samlade experter från hela världen

Den 17-18 november stod Stockholm som värd för en OECD-konferens på temat smart industri. På plats fanns tunga namn från både Sverige och världen för att diskutera möjligheter och utmaningar inom bland annat digitalisering, 3D-printing och nya material.

Regeringen storsatsar på småföretagens digitalisering

Digitaliseringen av svensk industri går för långsamt och svenska småföretag halkar efter i den digitala transformationen. Den slutsatsen drar regeringen som nu ger 78 miljoner kronor till tillväxtverket för att få fart på digitaliseringen av svensk industri.

Vägen till nyindustrialisering hett ämne i Almedalen

Efter att regeringen nu släppt sin nyindustrialiseringsstrategi ser årets Almedalsvecka ut att bli ett viktigt forum för att ta ut kursen framåt. Nyindustrialisering.se har samlat några av de viktigaste seminarierna.

Här är regeringens strategi för en nyindustrialisering av Sverige

Fyra fokusområden som ska stärka konkurrenskraften

En industrikansler blev fyra

Mikael Damberg presenterar fyra medlemmarna i sitt ”advisory board”.

Damberg: ”Den som hamnar efter riskerar att bli utkonkurrerad snabbt”

Nyindustrialisering.se frågade Närings- och innovationsministern Mikael Damberg om varför Sverige behöver en strategi för Nyindustrialisering.

Nyindustrialiseringen tar plats i Almedalen

Ingenstans blir det tydligare än under politikerveckan i Almedalen där nyindustrialiseringen i år tar plats på allvar. Om man får döma av Almedalsveckans program så är 2015 året då debatten om en svensk nyindustrialisering tar form på allvar. Med mindre än en månad kvar till att veckan sparkar igång 28 juni så är programmet fullt av debatter och […]

Krönika: Samarbete i Innovationsrådet för industrins utveckling

Det ska bli mycket spännande att följa vad som händer i statsminister Stefan Löfvens innovationsråd. Särskilt intressant blir det att få dela deras genomlysning av förutsättningarna för svensk basindustri, skriver Anders Ferbe, förbundsordförande i IF Metall.