Efter 50 år – så fortsätter LAPP Miltronic att leverera premiumprodukter till nöjda kunderLAPP Miltronic AB är en komplett leverantör av kabel och elkomponenter. Efter 50 år i branschen fortsätter de att göra sina kunder nöjda.
– Vi har en premiumprodukt som vi kan leverera till kund enligt väldigt specifika krav. Vi är proffs på det vi gör, säger Stefan Wolfenstein,  Affärsutvecklingschef  på svenska LAPP Miltronic AB.

LAPP Miltronic AB marknadsför sig som en leverantör med marknadens bredaste sortiment av kabel och elkomponenter, och som har hög teknisk kompetens och som kan ge kvalificerad rådgivning.

En stor andel av kablarna som kunderna köper sitter i och på maskinerna, där de installeras redan under tillverkningsfasen. Men kabeln säljs inte bara i rulle. I samråd med kunderna lämnas kablarna i rätt längder och med rätt kontaktdon.

– Vi har möjlighet att med vår verksamhet i Nyköping och i Hultsfred att kundanpassa produkter för kundernas behov och lösningar.  

Han berättar att det här hart varit en stor framgång LAPP Miltronic. 

– Våra kunniga medarbetare är ofta ute på kundernas utvecklingsavdelningar för att redan där se hur vi kan leverera en så ändamålsanpassad produktlösning som möjligt. Med rätt kabel med rätt kontaktdon kan kunderna spara mycket tid och pengar, säger han.

Stort utbud av kablar
LAPP Miltronics största produktområden förutom kabel och kontaktdon är förskruvningar, kapslingar, skyddsslang och släpkedjor. Kabelsortimentet omfattar bland annat flexibla kablar, temperaturbeständig-, data- och busskabel. Dessutom erbjuder man också fotoceller, sensorer, givare och märksystem.

– Vi samarbetar med marknadsledande och kvalitetsmedvetna leverantörer från hela världen. För att ge support och leverera de bästa lösningarna till våra kunder har vi egna säljare över hela landet och kunniga produktchefer som står till förfogande med sina kunskaper, säger han.

Företagets storsäljare är den så kallade ÖLFLEX-kabeln. Det är en vätske- och oljebeständig kabel som sitter inne i maskiner med rörliga delar, som bearbetningsmaskiner som svarvar och förpackningsmaskiner med band som transporterar livsmedel. Det är en kabel som tål väldigt tuffa tag.

– Rent generellt håller våra kablar länge, vissa har en livslängd på 40 år, säger Stefan Wolfenstein.

Hittar nya marknader
Det gör att kablar inte är att betrakta som en reservdelsprodukt som ska bytas med jämna mellanrum. För att inte begränsa marknaden till att endast sälja till kunder som sysslar med nyproduktion av maskiner, arbetar man på LAPP Miltronic mer proaktivt, och söker upp företag som arbetar med nyinstallation av kabel vid stora industriprojekt.

– Vi försöker komma in i projekten tidigt, som Förbifart Stockholm. Där söker vi upp de som står för installationen av el- och kommunikationssystem och erbjuder våra tjänster och produkter. Vi frågar alla stora installatörer hur vi kan hjälpa till, säger Stefan Wolfenstein.

Trots att trådlös överföring blir vanligare syns ingen minskning på behovet av kablar.

– Vi har många köpande kunder, så det blir många meter kabel varje år. Det finns hur mycket som helst att ta av på den här marknaden, speciellt för en leverantör som är duktig. Och det är vi, avslutar Stefan Wolfenstein.

Presenteras av

Tyska LAPP Group är en av världens ledande leverantörer av kabel och kabeltillbehör av högsta kvalitet.
LAPP Miltronic AB är ett helägt dotterbolag till LAPP Group och är koncernens försäljningsbolag på den svenska och danska marknaden.
LAPP Miltronic AB omsätter ca 360 MSEK, har 85 anställda och huvudkontoret är beläget i Nyköping.

Läs mer på:
https://se.lappgroup.com