Provexa söker världspatent för innovativ ytbehandling

För att vara hållbara och undvika korrosion behöver de allra flesta metallkomponenter ytbehandlas. Provexa, det ledande företaget inom ytteknik jobbar med stort fokus på hållbarhet och innovation och erbjuder sina kunder den senaste tekniken inom ytbehandling.

Chansa inte: Så viktig är din tryckluftsleverantör

En tryckluftsanläggning ska inte bara vara driftsäker. I dag krävs att den är energioptimerad för minimal driftskostnad, miljösäker och att det finns en underhållsanalys för att minska risken för oplanerade driftstörningar.

Ny webbaserad lösning för produktionsoptimering – i realtid

ProTAK har utvecklat en webbaserad lösning för produktionsoptimering och TAK/OEE (Overall Equipment Effectiveness). Nu släpper de en uppdaterad version – ProTAK 9.

Scandraft går i bräschen med PVC-fria material

PVC-fria material har på kort tid ökat i efterfrågan bland reklamköpare. Scandraft svarar på marknadsförändringen genom att utöka sitt erbjudande med ett tydligt PVC-fritt sortiment.

Mindre, bättre servomotor med helt ny teknik kan skapa snurr på marknaden

Det svenska företaget Simplex Motion har med ny teknik utvecklat servomotorer som är betydligt mer kraftfulla i förhållande till sin storlek än vad som finns på marknaden i dag – och detta till ett lägre pris.

EOS presenterar banbrytande ny flygdräkt tillsammans med Gravity

Flygdräkten Jet Suit som är byggd av 3D-printade delar ska ge människor möjligheten att kunna flyga i över 70 kilometer i timmen.

ELPROCAD digitaliserar sina flöden för snabbare och mer effektiv leverans

ELPROCAD är en komplett CAD-lösning särskilt utformad för elkonstruktörer och elinstallatörer. I samband med att den nya versionen släpps digitaliseras också merparten av flödena. Detta för att kunna erbjuda effektivare och snabbare leverans till kunderna. När PROCAD Systems AB snart släpper den nya versionen ELPROCAD ic Pro 6 så utökas digitaliseringen av flödena för marknadsföring, försäljning, utveckling, […]

AIM Sweden expanderar när 3D-printing nu tar steget till serieproduktion

Under 2018 går AIM Swedens teknologi för 3D-printing från test och utveckling till serieproduktion. Med världsledande teknik och en unik expertis inom stora industridetaljer behöver företaget nu växa för att möta kundernas behov.

Made to be Re-Made – Partnerskap i hållbarhet

Hållbarhet står högt på agendan för SKF. Vi på Stena Recycling hjälper SKF att nå sina högt uppsatta hållbarhetsmål genom att erbjuda effektiv och säker återvinning. Tillsammans sluter vi cirkeln och ser till att produkterna inte bara blir Made in Sweden – de blir Re-Made in Sweden!

Så höjde klädföretaget sin produktivitet med 30 procent

E-handel och internetförsäljning har ökat enormt under de senaste åren, vilket innebär att mängden av returförsändelser också har ökat dramatiskt. I denna komplexa och krävande marknadsmiljö har logistik blivit en viktig konkurrensfaktor. Den som levererar snabbast får affären.