Scandraft går i bräschen med PVC-fria material

Scandrafts nyhet Orajet 3981RA+ Proslide

PVC-fria material har på kort tid ökat i efterfrågan bland reklamköpare. Scandraft, leverantör av förbrukningsvaror för den grafiska industrin, svarar på marknadsförändringen genom att utöka sitt erbjudande med ett tydligt PVC-fritt sortiment. Nyligen lanserade man även en vinylprodukt – som tillsammans med delar ur sortimentet visas upp under Skandinaviens största mässa för sign- och printbranschen.

Den grafiska industrin har på kort tid börjat efterfråga PVC-fria alternativ. Anders Trillkott från Scandraft beskriver hur bland annat reklamköpare blivit allt mer medvetna om fördelarna med att välja bort PVC. Det har lett till att Scandraft kontinuerligt arbetar med att ta fram ett tydligt PVC-fritt sortiment. Miljötänket sträcker sig vidare och återfinns inom varje led av verksamheten. Leverantörer väljs med omsorg, produkter emballeras med wellpappmaterial och förnybar el används.
– Många stora och drivande företag har valt att inte köpa PVC alls och tar ett aktivt avstånd från PVC-material. Det är dem som driver utvecklingen och tänket har spridit sig vidare till fler aktörer, vilket i sin tur gör att vi försöker uppmärksamma alternativ till PVC, säger Anders Trillkott.
Vill du se vad Scandraft kan erbjuda dig? Klicka här för att se hela produktlistan

Scandraft grundandes 1992 som ett familjeföretag och är i dag en marknadsledande leverantör av medier till grafiska produktioner. Hit räknas media för vattenbaserade-, lösningsmedel-, UV- och sublimeringsskrivare och även plana material.
Vill du veta mer om Scandraft? Klicka här

Lanserar ny smart vinyl
Nyligen utökade Scandraft sitt sortiment med den självhäftande vinylen Orajet 3981RA+ Proslide. Det är en printbar premium-vinyl som bland annat kan användas för helfolieringar, men också för andra krävande applikationer. Orajet 3981RA+ är PU-baserad, enkel att montera, krymper inte och kräver inte eftervärme. Det blir inte bättre än så, menar Anders Trillkott.
– Vinylen har en ny Proslide-teknik som gör att den är enkel att applicera och positionera om, det är särskilt fördelaktigt för den som vill helfoliera på egen hand eller för den som är nybörjare. Den har också en särskilt Rapid Air-teknik som ger bubbelfria montage.
Vill du veta mer om den nya självhäftande vinylen Orajet 3981RA+ Proslide? Klicka här!

”Innovation och utveckling”
Under Skandinaviens största mässa för sign- och printbranschen, mellan 5-7 februari, visar Scandraft upp delar ur sitt sortiment – bland annat PVC-fria tyger och inte minst den senaste produkten, Orajet 3981RA+ Proslide, även den PVC-fri.
– Utvecklingen av tyger för sublimering, latex och uv går i en rasande takt och ”tygkänslan” blir allt bättre med nya moderna typer av kemi. Jag tror att vi under 2019 kommer att få se mer av innovation och utveckling vad gäller tyger inom den grafiska branschen, avslutar han.
Vill du hitta till Scandrafts monter under Skandinaviens största mässa för sign- och printbranschen? Leta efter C:08 – eller klicka här för att se en hallplan

Presenteras av

Scandraft - Material och tillbehör för bild, dekor och reklam! Vi är ledande leverantör av förbrukningsvaror för den grafiska industrin. Vår strävan är att vara en ”one stop shop” för all förbrukning till den grafiska branschen!

Läs mer på:
scandraft.se