Handskar med eget varumärke – den bästa profilprodukten på marknadenFör många som använder händerna som främsta arbetsredskap ses handskar som något som mest är i vägen. Helt galet då handskarna skyddar händerna och till och med kan öka viktiga funktioner som grepp och stötdämpning. Soft Touch tar nu krafttag i branschen och visar i samarbete med företag nyttan med behovsanpassade handskar som varumärkesprofileras.

I Europa och världen är svensk kvalitet en stämpel på produkter som är trygga och som håller vad de lovar. Det är en av anledningarna till att Soft Touch framgångsrikt inleder samarbeten över hela världen, med kunder som vill ta fram och sälja handskar i eget varumärke. Ett enkelt sätt att ta fram en konkurrenskraftig och profilerad produkt.

Private Brand - handskar under eget varumärke
Soft Touch har lång erfarenhet, hög kompetens, kunskap och ett genuint intresse för att skapa något unikt. Med insikten att man vid ett samarbete måste tillföra någonting, vara lyhörd och flexibel tar man erbjudandet framåt.

– Det viktigaste för oss är att förstå vad kunden behöver och vilka problem de upplever. Med det som grund tar vi fram ett förslag med egenskaper som passar kundens behov, säger Michael Cederkvist, vd.

Kundunika handskar som är sticksäkra, tål extremt hög temperatur, har knogförstärkningar eller perfekt grepp och som alltid låter användaren bibehålla fingertoppskänslan är bara ett fåtal exempel på vad man erbjuder.

– Materialen är viktiga och handsken ska fungera som ett hjälpmedel och skydd utan att kännas tjocka och klumpiga. Vi utvecklar handskar som känns som ett andra skinn för allt från tullpersonal, polis, monterare, målare, skogs- och byggnadsarbetare och el-tekniker till exempel. Dessutom är de moderna och snygga, säger Michael.

1 – 2 – 3, sen är handskarna levererade
Handskar är kanske det arbetsredskap som försvinner i flitigast takt på jobbet. Genom att ha sin egen profil på handsken fungerar den som en reklampelare oavsett på vilken hand den hamnar. Det innebär att det som tidigare kanske setts som en förbrukningsartikel blir nu merchandise.

– Vår bransch är stor men det är långt ifrån alla som förstått att man kan göra handskar på detta sätt. Det ändrar vi på nu, Private Brand gör inte handskarna dyrare och innebär så många fördelar för både vår kund och deras kunder, säger Michael.

För att göra det enkelt att skapa och beställa handskar i eget varumärke har Soft Touch ett smidigt system online. Via sajten guidas man genom tre steg till att beställa handskarna som täcker det unika behovet. De modeller som erbjuds för Private Brand är de mest populära och uppskattade modellerna.

– Många kunder vill även att vi anpassar färger och egenskaper så att de passar in med arbetskläderna som används. Vi är lyhörda och modifierar handskarna tills vår kund är nöjd, säger Michael.

Affärsmöjligheter och konkurrensfördelar
Med 100 års erfarenhet av internationell handel, nära och väletablerade samarbeten med fabriker och detaljproducenter kan man hålla nere kostnaderna på slutprodukten utan att tumma på kvaliteten. Det finns inga mellanhänder utan Soft Touch har direktkontakt med tillverkaren för att säkerställa att lagstiftning för skyddsutrustning och användarnas höga krav möts. Exempel på framgångsrika samarbeten är Kramp Groep B.V. med butiker i 25 länder över hela Europa och Colorama som har över 160 butiker i Sverige. De såg fördelarna i Soft Touchs erbjudande och jobbar idag med sortiment under egna varumärken tillsammans med Soft Touch.

– Vårt koncept är dock inte förbehållet stora företag utan fungerar lika bra på mindre företag och mindre volymer handskar, berättar Michael och fortsätter;
– Kvalitet ligger oss varmt om hjärtat. Vi arbetar med certifierade produkter, leverantörer och material. Och vi är stolta över vår miljöpolicy.

Fördelarna med att ta fram en egen handske är många:
Enkelt och prisvärt – Även i mindre volymer
Populära modeller – Soft Touch modeller är storsäljare och uppskattade av användarna
Enkelt att beställa – Du slipper trycka själv och Soft Touch garanterar vedertagen och testad kvalitet, enkel import och frakt
Omtyckta handskar – En användbar varumärkesmarknadsföring

Beställ handskar med eget varumärke här: http://www.handske.nu/se/

Presenteras av

Soft Touch
Soft Touch AB grundades redan 1913 och har traditionellt sett alltid varit starka på handel med fjärran östern. Idag är Soft Touch ett ledande varumärke för alla typer av handskar och sortimentet utökas ständigt. Med konceptet "Private Brand" är man en heltäckande leverantör för alla typer av handskar med unik utveckling baserat på kundens specifika behov.

Mer info om oss och våra handskar här: https://softtouch.se/