Kundanpassad LED-belysning gör skillnad för industrinAtt tillverka LED-belysning är inte unikt, men att anpassa det efter kundens exakta önskemål är unikt. LATAB ligger i framkant vad gäller kundanpassning av ljus till bland annat kameror och robotar mot industrin.

Noggrannhet inom maskinvision är mycket viktigt. Har du en kamera som i tillverkning av en produkt ska upptäcka något – som till exempel smuts, repor, damm eller annat behöver du rätt ljus. Svenska LATAB producerar och utvecklar prisvärda LED-ljus för industrin av högsta kvalitet. Ett exempel där LED-belysningen kommer till stor nytta är tillverkningen av delar av flygplansmotorer.
– Där är det av yttersta vikt att ytorna är helt rena. Då behöver du rätt ljus för att hitta minsta lilla repa, smuts, fingeravtryck eller liknande. Självklart synar det mänskliga ögat sådana produkter, men det räcker inte. Det behövs en kamera med rätt typ av LED-belysning, förklarar Miriam Arlmark, VD på LATAB.

Ladda ner LATAB:s produktkatalog här 

Skräddarsyr efter behov
LATAB erbjuder drygt 3000 produkter, men om det du söker inte finns i LATAB:s sortiment kan företaget tillverka en anpassad produkt för dina behov – något som är unikt inom branschen. Man har inget lager, utan tillverkar produkterna efter order, då det är många variabler som spelar in.
– Något annat som är unikt är att vi finns i Sverige, berättar Miriam Arlmark.
Att produktionen sker i Sverige är högst relevant då det gör att leveransen är mycket snabbare och smidigare än hos konkurrenterna, som har sin tillverkning i andra länder. Det gör också att kundservicen blir bättre.
– Om man vill kan man få låna utrustning av oss för att testa först, säger Miriam Arlmark och tillägger att LATAB erbjuder möjligheten att utveckla produkter tillsammans med kunden.
– Vi tar gärna med kunderna i nya utvecklingsprojekt. Det har vi båda nytta av.

Läs mer om LATAB här

Presenteras av

LAT elektronik AB startade 1988 som ett konsultföretag inom vision-teknik. Efter några år, blev behovet av LED-belysning uppenbar och vi började göra speciella lampor för kunderna. Med den framgång vi haft med dessa lampor, kom idén att starta, utveckla, marknadsföra och tillverka ett brett sortiment av produkter till verklighet under 1997. Polytec gick in som delägare i företaget 2009, för att 2017 förvärva hela LAT elektronik AB. 2019 köper vår VD Miriam Arlmark företaget av Polytec och LAT elektronik AB blir åter ett helsvenskt företag. I januari anställdes Joakim Marcko, som efterträder Mattias Lindén som försäljningschef.

Kontakta oss här